Harta site-ului
Ajutor
Oră informativă ,,Traficul de fiinţe umane"
Oră informativă ,,Traficul de fiinţe umane"

La data de 17 octombrie curent,  Biblioteca publică raională,  în colaborare cu Direcţia cultură şi turism, Secţia promovarea politicilor pentru tineret şi Inspectoratul de poliție Dubăsari, au organizat o oră informativă  cu subiectul „Traficul de Ființe Umane”. La activitate  au fost prezenți vicepreședintele raionului, dna Maria Jimbei, şef Secţie securitate publică a IP Dubăsari, dl Ceauş Adrian, şefa Direcției cultură și turism, dna Maria Perciuleac, dna Tatiana Leahu – ofiţer superior de sector , profesori şi tineri din L. T. “Ion Creangă”. 
Dna vicepreședinte a salutat tinerii prezenţi la activitate și, a pus accent  pe problemele cu care se confruntă societatea în prezent. 
În cadrul orei informative, dl Ceauş Adrian,a vorbit despre mijloacele, cauzele și metodele de combatere a acestui fenomen periculos pentru întreaga societate, iar dna Leahu Tatiana a dat citire datelor statistice  referitor  la traficul de ființe umane din Republica Moldova.
 Utilizând metoda studiului de caz, am descoperit mărturiile victimei TFU, indicii care pot anticipa expunerea la pericol de a deveni victimă, dar şi modul în care mai apoi poţi deveni recrutor şi poţi fi pedepsit aspru de lege. Majoritatea tinerilor cunosc fenomenul ce ţine de TFU, se implică activ în discuţii, cunosc metodele de prevenire şi combatere a TFU.
În cadrul orei informative, dna Lilia Ursul, specialist în domeniul promovarea politicilor pentru tineret, a venit cu o prelegere menţionând acţiunile şi consecinţele traficului de fiinţe umane asupra tinerilor, îndemnând implicarea activă a acestora în prevenirea, combaterea TFU şi manifestarea compasiunii sincere faţă de victimele traficate.
 
Lilia URSUL,
specialist în domeniul promovarea politicilor pentru tineret


 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Oră informativă ,,Traficul de fiinţe umane" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta